Ett schysst kaffesortiment

Kontakta oss

Hållbart certifierat kaffe

Att kaffet vi dricker behöver vara hållbart med ett minimalt klimatavtryck är för oss en självklarhet. Men det är även viktigt att vårt kaffe håller hög kvalitet och att det är odlat under schyssta förhållanden. Därför har vi valt ut vårt kaffesortiment med stor omsorg. Majoriteten av allt vårt kaffe kommer från hållbart certifierade kaffegårdar, där odling sker med omtanke för både människa och miljö. Vi erbjuder specialkaffe från mindre lokala hantverksrosterier, espressokaffe från italienska familjerosterier och självklart även klassiska kaffesorter från våra välkända svenska kafferosterier. 

Några av våra kaffeleverantörer

Kersh_Logo
Varesina logo-1
Morgon-CR_logotyp_Rund_Blå (002)
AN_pos_PMS872-2
Zoegas logo
400PngdpiLogo
lavazza

Kvalitet och smak

Vi älskar kaffe och vi vill att våra kunder ska få möjligheten att uppleva hur ett riktigt gott kaffe på jobbet ska smaka. Det är många faktorer som spelar in. Oavsett kaffemaskin, så är kvaliteten på kaffebönorna och rätt smakkalibrering det som verkligen gör skillnad. Förutom att vi noggrant väljer ut vårt kaffesortiment så ser våra certifierade baristor och smakexperter till att ni hittar ert favoritkaffe, idealiskt för just er kaffemaskin och era smakpreferenser. Det är vad vi kallar ett smakcertifierat kaffe!

 

Läs mer om våra fikalösningar

Tre lokala kafferosterier

Kersh Kafferosteri

Ekologiskt specialkaffe rostat i Stockholm

Kersh Kafferosteri startade på Södermalm 2010 med en liten hand-vevad trumrost som Aadel Kersh hade fått av sin farmor i Palestina. På gasspisen började Aadel experimentera med att rosta kaffe samtidigt som idéen om att starta ett riktigt kafferosteri växte fram. Kaffet rostas idag i det nya rosteriet som ligger i gamla porslinsfabriken i Gustavsberg strax utanför Stockholm. Kaffet rostas med en Joper rostmaskin från Portugal. Idén är att rosta kaffebönor som kommer från enskilda gårdar och kooperativ, i områden där kaffebären vuxit och förädlats under schyssta omständigheter med vördnad för både kaffebönderna och miljön. Hållbart hela vägen till kaffekoppen, med kärlek för råvaran och passionen för hantverket.

Läs mer

Sandby Kafferosteri

Spårbart ursprungskaffe rostat i Lund 

På den rogivande Lundaslätten, strax utanför Södra Sandby har Mattias slagit sig ner och byggt upp ett mikrorosteri. Det som från början var en verksamhet i ett litet garage, har växt utan att tappa sin värdegrund. Idag huserar Sandby Kafferosteri i stora lokaler och rosteriet har rejäl kapacitet. Men, målet är fortfarande det samma: Bättre kaffe till fler människor!
Sandby Kafferosteri startade försiktigt 2011, och har växt stabilt och organiskt sedan dess. Kunderna finns framför allt nära, i södra Skåne. Men resenärer och kaffekonnässörer har spridit bruket av Lundabönorna så långt norrut som till Uppsala, så långt västerut som till London och så långt österut som till Gotland. 

Läs mer

Morgon Coffee Roasters

Unikt premiumkaffe rostat i Göteborg

I vad som tidigare var ett nedgånget hamnskjul på det gamla varvet i Göteborg, precis vid kranarna och älven, där hittar du numera Morgon Coffee Roasters och deras kafferosteri. Morgon Coffee Roasters grundades sommaren 2018. Morgon består av Gabriella Runesson, Christian Gullbrandsson och Markus Vestergaard som har närmare 40 års samlad erfarenhet av att arbeta med kaffe. För Morgon innebär det att dom rostar kaffe som dom själva njuter av och att dom arbetar långsiktigt tillsammans med kaffeodlarna som dom känt i åratal. Morgon har blivit nominerade som enda Skandinaviska kafferosteri till det "mest anmärkningsvärda kafferosteriet" i en internationell och offentlig omröstning.

Läs mer

Några av våra kaffecertifieringar

Eu lövet
krav
Rainforest alliance
Fairtrade

ZBF_Logo_Liggande

Sedan flera år tillbaka har vi kopplat vårt eget unika specialkaffe Tajiri till ett hållbarhetsprojekt i samarbete med Zelmerlöv & Björkman Foundation. Genom detta projekt går en del av intäkterna till att bygga skolor och andra förnödenheter för att hjälpa utsatta barn och ungdomar i Kenya, ett land där några av världens bästa kaffen växer. 

Våra teer

Ekologiskt te från Supertea!

Är det något vi älskar nästan lika mycket som kaffe så är det såklart te! Tedrickarna ska självklart bli lika nöjda och glada som de som dricker vårt kaffe. Vi har ett unikt, handplockat sortiment av hållbart certifierade teer från de främsta varumärkena - alltifrån Supertea från Teministeriet, till det omåttligt populära Pukka eller varför inte det lite lyxigare ceylonteet Bogawantalawa, handplockat i Sri Lanka.

Övrigt sortiment

Beställ smidigt via vår webshop

Som kund hos oss beställer ni allt som behövs för en perfekt fika på kontoret, smidigt och enkelt via vår webshop. Här hittas lyxiga chokladsticks från Valrhona, take-awaymuggar, mjölk/växtbaserad mjölk, småkakor och servetter - ja allt som kan tänkas behövas för den kompletta kaffeupplevelsen på kontoret! 

Vill du också dricka hållbart och nyrostat kaffe på jobbet? ☕

Vi finns här och hjälper dig gärna till ett godare och roligare kaffe på din arbetsplats. Självklart med hållbarhet och smak i fokus. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig!